Bewust leven,  Lifestyle

Woord voor 2020

Afgelopen jaar is erg snel voorbij gegaan en het zat vol met ups en downs. Nu we weer aan het einde van het jaar zijn beland blik ik hier altijd op terug, maar bedenk ik me ook wat ik verwacht van volgend jaar. Hoe ik me wil voelen, wat ik wil doen en wat er ook gedaan moet worden.

Ik ben een aantal jaar geleden gestopt met goede voornemens en in plaats daarvan geef ik mezelf een woord voor dat jaar waar ik me mee bezig ga houden. Goede voornemens voer ik meestal niet uit, maar het navolgen van een woord of thema gaat me wel goed af. Meestal komen deze woorden tot me op het moment dat ik stil sta bij wat ik van het nieuwe jaar verwacht. Voor 2020 is dit woord Vreugde.

Ik ben er goed in geworden om heel veel stil te staan bij de negatieve dingen die ik mee maak en wil nu stil gaan staan bij de leuke dingen, de dingen waar ik blij van word. En dan komt dat moment waar ik me dan ga bedenken ‘Waar word ik dan blij van?’ Maar ook ‘Wat houdt mij tegen om vreugde te ervaren en moet ik dus los laten?’ Dit is dus ook voor mij een moment om stil te staan bij wat ik wil in het leven. En voor nu heb ik de volgende punten gevonden die mij kunnen gaan helpen om vreugde in mijn leven te krijgen.

Mindfulness

Afgelopen jaar heb ik al de 8 weekse training gevolgd en wil dit voortzetten en verder implementeren in mijn leven aankomend jaar. Dit is voor mij een van de belangrijkste dingen die mij gaat helpen om meer vreugde te ervaren. Ik heb al gemerkt dat het me heel erg helpt in de omgang met veranderingen en negatieve gebeurtenissen dus het kan alleen maar beter worden.

Dankbaarheid

Dit is ook een belangrijke voor mij elke dag stil staan bij iets waar dankbaar voor ben. Dankbaarheid is het beste hupmiddel om het positieve in het leven te zien en je hier ook meer op te focussen. Als je je dag eindigt met de focus op iets dankbaars dan slaap je ook veel beter. In ieder geval dat is voor mij zo.

Ochtend routine

Ik ga ook weer een ochtendroutine starten. Een paar jaar geleden ben ik hiermee begonnen na het lezen van The Miracle Morning van Hal Elrond. Dit was een beetje extreem toen, maar ik begon mijn dag veel beter ook al was het erg vroeg. Maar eerst even op mijn gemak de dag beginnen en niet meteen direct aan de slag gaan om naar het werk te gaan zorgt ervoor dat ik veel minder stress ervaar door de dag heen. Ik kan veel meer aan doordat ik de dag een half uur eerder en rustiger begin.

Leuk Werk

Daarnaast heb ik besloten dat mijn werk niet meer bij mij past of iig niet dit bedrijf, want het werk zelf vind ik wel leuk. Maar ik ben dus op zoek gegaan naar ander werk, nou ja eigenlijk heb ik iemand gevraagd dit voor me te doen. En per 6 januari begin ik met een nieuwe uitdaging waar ik erg naar uit kijk.

En dan is er nog iets wat ik graag wil doen waarvan ik overtuigd ben dat het me meer vreugde zal brengen of ik zal er voldoening uit halen waardoor ik meer vreugde ervaar. Het is maar hoe je het bekijkt natuurlijk.

Zelfvoorzienend leven

Zelfvoorzienend leven lijkt mij echt geweldig het is natuurlijk wel een hoop werk maar sommige dingen zijn eigenlijk heel goed zelf te doen waar we nu veel geld voor betalen. Dit is niet iets wat zomaar in ene kan. We hebben de keuze gemaakt om zonnepanelen te nemen en een zonneboiler en dit is onze keuze dat heeft niets te maken met wat een ander wilt. Van mij hoef je niet van het gas af maar ik wil dat uiteindelijk wel. Jij jouw keuze en ik de mijne.

Daarnaast hebben we een mooie tuin dus ik heb besloten een kleine eetbare bostuin aan te leggen. Vanuit mijn vorige huis heb ik de fruitboompjes in pot meegenomen en alvast geplant en ben nu de rest van de tuin aan het plannen. Ik heb zaadjes gekocht om zelf te proberen de plantjes te kweken. En alleen al bij het idee dit te kunnen doen word ik vrolijk. En als het niet lukt kan ik altijd nog de plantjes uiteindelijk kopen. Falen is geen probleem hierin, als het niet lukt begin ik gewoon opnieuw. En ik wil graag kippen. Dit wil ik al een paar jaar, maar het was hiervoor niet mogelijk. Nu wel en ik wil het dan ook gewoonweg doen.

Maar ook zelf eten maken en niet meer alleen uit pot of pakje te koken is een stap waar we al mee begonnen zijn en waar ik zeker verder in wil gaan, want het is vaak ook lekkerder.

Zelfvoorzienend leven gaat natuurlijk over veel meer maar dit is een mooi begin welke ik in de jaren hierna verder kan uitbreiden. Kleine stapjes zijn prima en hierdoor geniet ik er ook meer van.

Dit zijn voor mij de eerste ideeën, die bij mij opkomen als ik denk aan vreugde toevoegen in mijn leven, maar dit kan natuurlijk veranderen en dat is ok. In het aankomende jaar zal ik hier uiteraard meer over delen en vooral over de aanleg van de tuin en de kippen later in het jaar want hier kijk ik ook echt naar uit.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.