Lifestyle

Is dit het nou?

Soms dan zijn er van die momenten en dan denk je “Is dit het nou?” En daar heb ik flink mee gestoeid in de afgelopen periode (lees jaren) Het is de ontevredenheid waar ik mee opgegroeid ben, het altijd meer en beter willen. Het is niet zo zeer ongelukkig zijn, maar het valt ook zeker niet in de categorie gelukkig zijn.

Maar hoe doorbreek je nou dat “is dit het nou?” gevoel? Stiekem is het niet zo heel erg lastig, maar ik kan je verzekeren dat ik er behoorlijk lang over heb gedaan voor ik hier achter kwam. Ik heb heel veel boeken gelezen, maar als je niks met de informatie doet die je leest dan heeft dit natuurlijk ook weinig zin. Ik had gewoon geen puf om het aan te pakken. Ik werd al moe bij de gedachte dat ik iets anders moest doen of aanleren. En het ergste is dat hoeft dus helemaal niet.

Het geheim dat ik heb ontdekt om dit “is dit het nou?” gevoel te doorbreken? Dankbaarheid! En je hoeft hier niet veel voor te doen. Bedenk je waar je dankbaar voor bent en dat is het. Ik doe dit elke dag minimaal 3 dingen en die noteer ik in mijn speciale ‘dankbaarheidsboekje’. Zo kan ik op de ‘slechte’ dagen even terugkijken dat het allemaal niet zo slecht is.

Nu moet ik heel eerlijk zijn dat ik het er in het begin best moeite mee had want ja ik wilde natuurlijk wel dat het ‘belangrijke’ dingen waren, dus ik was soms wel een hele avond bezig om me te bedenken waar dan wel niet dankbaar voor was. Maar ja na een behoorlijke periode ben ik er toch achter gekomen dat ik eigenlijk het meest dankbaar ben voor de kleine dingen, de wind mee hebben als ik naar het werk fiets, of een collega die een bakje thee haalt, of even die 5 minuten stilte in huis, of de planten die goed aan het groeien zijn in de tuin, of een vriendin die uit het niks belt om even te vragen hoe het met me gaat.

Eigenlijk is het dus niet zo lastig en ik heb echt gemerkt dat het “is dit het nou?” gevoel veel minder is geworden en heb ik toch weer zo’n momentje dan pak ik gewoon mijn ‘dankbaarheidsboekje’ erbij en verdwijnt het gevoel als sneeuw voor de zon.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.