Lifestyle

Een nieuw begin

We hebben allemaal wel eens het gevoel dat we een nieuw begin kunnen gebruiken. Van die momenten waarop we het gevoel hebben dat alles tegen zit en niks goed gaat. Wel ik heb ze in ieder geval veelvuldig gehad in de afgelopen jaren. Maar nu ik ben verhuisd van de grote stad naar een dorp heb ik dan ook eindelijk mijn nieuwe begin. Het is een mooie vrijstaande woning in een rustig dorp, dus ik hoef niet meer te luisteren naar het gestamp de trap op van de buren, geen nachtelijke overlast meer die de stad met zich mee brengt en een mooie grote tuin waar ik naar hartelust fruit en groente kan laten groeien. Laten we heel eerlijk zijn dat klinkt toch best wel als een nieuw begin.

Maar om heel eerlijk te zijn is dit niet wat mij mijn nieuwe begin heeft bezorgd. Ik heb mij al mijn hele leven gefocust op al het negatieve in het leven, dit gebeurde vroeger bij mij thuis al en dat heb ik leuk overgenomen en voortgezet. Maar nu ik erachter ben dat dit mij juist stress bezorgd ben ik mij meer gaan focussen op de goede dingen in het leven. Want ik heb ook een hele hoop leuke en goede momenten en mensen in mijn leven. En geloof me ik ben nog altijd erg goed in het focussen op de negatieve dingen in mijn leven en om dit helemaal los te laten zal ook niet makkelijk zijn, want ja patronen doorbreken is toch wel een van de lastigste dingen die er is.

Ik heb een paar maanden geleden een mindfulness training gevolgd en dat was zeker al een stap in de goede richting. En het was een goede start nu ik dit pad naar een rustiger en simpeler leven wil gaan bewandelen. Tijdens deze mindfulness training heb ik heel veel geleerd en heeft mij de juiste handvaten geboden die ik nodig heb om verder te gaan.

Maar één ding kan ik wel alvast aangeven en dat is dat het draait om acceptatie. Ik hoef niet altijd blij en positief te zijn, alles kan niet altijd goed gaan en dat accepteer ik en ga ik weer verder met mijn leven. Hierdoor voel ik mij dagelijks voldaan en dat is voor mij prima. Natuurlijk heb ik ook mijn verdrietige, boze, blije en relaxte momenten, maar de negatieve gevoelens hebben niet meer de overhand.

Nu heb ik nog een lange weg te gaan en er zijn vele wegen die leiden naar Rome, dus ik heb ook nog veel te leren over hoe ik het beste mijn huidige mindset vast kan houden. Dus ik wil ook graag andere dingen uitproberen, nieuwe gewoontes aanleren en oude gewoontes loslaten. Nieuwe dingen uitproberen die ik in boeken of op internet heb gelezen of gezien en geluisterd heb op YouTube en podcasts. Want ja niet alles werkt voor iedereen, maar als je het niet probeerd zal je ook niet weten of het voor jou werkt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.