Zonder Mededogen van Lisa Jackson

Genre: Thriller
Uitgever: The House of Books
Vindt de schrijver hier: Website | Twitter | Facebook
Koop het boek: Bol.com
Hoe kom ik aan het boek: Gewonnen via Crimezone

Sinds haar vader bij een overval in hun huis is doodgestoken, wordt Julia Jules Farentino geplaagd door nachtmerries. Haar halfzuster Shaylee heeft haar eigen problemen: ze is verslaafd en steelt om aan drugs te komen. Shay wordt door haar moeder naar de Blue Rock Academy gestuurd, een kostschool voor ontspoorde jongeren. Het gerucht gaat dat er een studente om het leven is gekomen. Om Shay te beschermen solliciteert Jules naar een baan als lerares bij de Academy. Kort voor haar komst wordt er een studente gevonden die zich heeft opgehangen en balanceert een andere student op het randje van de dood. Een hysterische Shay gelooft dat het om moord gaat. Dan wordt er weer een meisje dood aangetroffen.

Dit is het eerste boek wat ik heb gelezen van Lisa Jackson en ik moet eerlijk bekennen dat ik gemixte gevoelens heb over dit boek.

Dit boek las heerlijk weg. Ik heb hem in 2 avonden uitgelezen. Lisa Jackson weet goed de aandacht te grijpen met haar schrijfstijl. Ze beschrijft met name de omgeving erg gedetailleerd waardoor je de mooie open omgeving je mooi kan voorstellen.
Het plot is geweldig, deze zag ik echt niet aankomen! Ik kon niks anders doen dan met mijn mond open naar de pagina’s staren en las het nog een keer om er zeker van te zijn dat ik dit echt goed had gelezen.
Ook het idee achter dit boek vond ik erg leuk. De afgelegen, streng christelijke school voor moeilijke kinderen waar mensen verdwijnen.

Maar daar houdt het ook mee op. Het verhaal is wat matig uitgewerkt, want ok er is een vermissing, maar waarom is Jules hier zo paranoia over? Dat is mij niet duidelijk. Ook voelde ik de connectie tussen Jules en Trent niet. Ik miste die connectie met de karakters ik voelde niet met ze mee.  En de spanning was (voor mij) pas terug te vinden aan het einde van het boek toen ik bij het plot aankwam.

In zekere zin was ik erg blij verrast en tegelijkertijd teleurgesteld. Ik had zoveel goede dingen gelezen over deze schrijfster en dan had ik toch wel wat meer verwacht. Daarentegen is Lisa’s schrijfstijl goed genoeg om zeker nog een keer een boek van haar te lezen en te hopen dat ik gewoon een  verkeerd boek had gepakt van haar om mee te beginnen.

Waardering: 3/5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.