Zielsgeheim van Sharon Bolton

Genre: Literaire Thriller

Uitgever: A.W. Bruna
Koop het boek: Cosmox (geen verzendkosten) | Bol.com

Ondanks haar fascinatie voor de negentiende-eeuwse seriemoordenaar Jack the Ripper heeft de jonge Londense politieagente Lacey Flint nog nooit aan een moordonderzoek gewerkt. Totdat er op een avond een vrouw hevig bloedend door messteken over Laceys auto leunt, in haar armen valt en sterft. Als getuige moet Lacey een gepaste afstand tot de moordzaak houden, maar wanneer ze via een journaliste een brief ontvangt waarin een verwijzing naar Jack the Ripper en naar Lacey staat, blijkt dat onmogelijk. Is er een copycat killer aan het werk? Lacey weet als geen ander dat er volgens het patroon van de negentiende-eeuwse moorden nog meer slachtoffers gaan vallen. En zij kan weleens de volgende zijn…


Zielsgeheim is het eerste boek dat ik van Sharon Bolton heb gelezen al heb ik wel al Offerande liggen en geloof me deze zal ik zeker binnenkort gaan lezen.

Zielsgeheim is een vlot geschreven en spannend verhaal waarin geen saai moment te vinden is. Ik heb het boek dan ook binnen een dag uitgelezen. Wat hierin ook hielp zijn de korte hoofdstukken.

Dit boek heeft een zwaar onderwerp namelijk Jack the Ripper, maar daarnaast eigenlijk nog een veel zwaarder onderwerp namelijk groepsverkrachtingen van minderjarigen meisjes. Ja zelfs een doorgewinterde thriller lezer met een voorkeur voor seriemoordenaars zoals ik had even een momentje nodig om dat te verwerken Maar Sharon Bolton zorgt er met haar schrijfstijl wel voor dat het niet smakeloos wordt.

Naast het verhaal van Lacey, is er het verhaal van Cathy. Langzaam maar zeker wordt duidelijk, wat deze twee verhalen met elkaar te maken hebben en dit zet zich door naar een erg spannend en toch wel verrassend plot.

Ondanks het onderwerp kan ik Zielsgeheim aanraden aan iedereen die van een spannend boek houdt, die schrijfstijl van Sharon Bolton zorgt ervoor dat je van begin in het verhaal gezogen wordt en het laat je pas los zodra je boek dicht slaat.

Waardering: 5/5

Ik heb een kopie ontvangen van de uitgever voor een eerlijke recensie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.