Ze komt nooit meer terug van Hans Koppel

Genre: Literaire Thriller

Uitgever: A.W. Bruna
Koop het boek: Cosmox (geen verzendkosten) | Bol.com

Mike Zetterberg woont met zijn vrouw Ylva en hun dochtertje in een huis net buiten Helsingborg. Op een dag komt Ylva niet thuis uit haar werk. Mike gaat er aanvankelijk van uit dat ze iets is gaan drinken met wat collega’s, maar als ze de volgende ochtend nog niet thuis is, vreest hij het ergste.
De politie beschouwt hem als hoofdverdachte. Mike vecht om zijn onschuld te bewijzen én probeert zo goed en zo kwaad als het kan zijn verdriet de baas te zijn om hun dochtertje te beschermen. Hij is onwetend van het feit dat Ylva nog leeft en zich op een steenworp afstand van hun huis bevindt. Haar ontvoerder speelt een wraakzuchtig, sadistisch spel dat teruggaat naar een tragedie in hun beider verleden. Zal Ylva ooit kunnen terugkeren naar huis?

Dit is het thriller debuut van Hans Koppel. Hij schreef eerder kinderboeken onder zijn echte naam Karl Petter Lidbeck.
Als Ylva op een dag niet thuis komt begint de nachtmerrie voor niet alleen Ylva, maar ook voor haar man Mike. Nu zijn vrouw weg is moet hij alleen zijn dochtertje Sanna opvoeden terwijl iedereen hem ervan verdenkt dat hij Ylva heeft vermoord, zo ook de politie. Ylva is alleen niet dood, ze is in de buurt en wordt vastgehouden in het huis aan de overkant van waar Mike en Sanna zitten. En Ylva kan het leven van Mike en Sanna volgen via een camera die op de voordeur van haar huis is gericht. En dat is nog niet het einde van het psychologische spelletje dat gespeeld wordt met Ylva en Mike.
Het verhaal beschrijft een vrij gruwelijke periode van anderhalf jaar waarin Ylva wordt vastgehouden en Mike probeert verder te gaan met zijn leven nu zijn vrouw weg is, maar niet weet wat er met haar is gebeurd.
Het verhaal bestaat uit verschillende verhaallijnen waaronder Ylva en Mike, maar ook twee zeer onsympathieke agenten en twee heren die geobsedeerd zijn door de bende van vier van hun vroegere school. Deze laatste twee zie je niet heel veel, maar zij zijn eigenlijk wel degene, die de verdwijning van Ylva oplossen en ik vind dan ook jammer dat zijn niet meer tijd krijgen in dit boek.
Mike is het enige personage in  het verhaal waar je met mee kan leven. De overige personages zijn erg onsympathiek, zelfs Ylva. 
Wat ik zeker erg kon waarderen is dat de hele toedracht van het drama beetje bij beetje onthult wordt, maar het echte verhaal erachter wordt pas aan het einde van het boek in een ‘flashback’ hoofdstuk verteld.
Ze Komt Nooit Meer Terug is lekker vlot geschreven, met een goed verhaal en sterk plot en dit samen met de 220 bladzijdes, die boek telt, zorgt ervoor dat je het boek achter elkaar uitleest.
Waardering: 3/5
Ik heb een kopie ontvangen van de uitgever voor een eerlijke recensie

One Comment

  1. Ik heb dit boek een tijdje geleden ook gelezen. Vond het een heerlijk boek!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.