Slaap Lekker…of toch niet

slaap-lekker-david-k-randall0De laatste tijd slaap ik niet heel erg lekker kan ik heel eerlijk toegeven en met de laatste tijd bedoel ik toch wel dat ik de laatste 3 maanden niet heel erg lekker slaap. Er zijn nachten bij dat ik nergens last van heb en er zijn nachten bij dat ik amper slaap. Waarschijnlijk de stress….moet ik dus maar eens aan gaan werken, maar dat is voor een andere keer……Ik slaap dus slecht en toen ik dan ook de kans kreeg om een boek te lezen en recenseren met als titel Slaap Lekker, kon ik dat natuurlijk niet weerstaan. En om heel eerlijk te zijn het was zelfs een erg interessant boek om te lezen.

Wist je dat Edison aardig wat  invloed heeft gehad op ons slaappatroon, of waarom apart slapen van je partner helemaal nog niet zo’n gek idee is en waarom je zeker je kind in je bed moet laten slapen. Uiteraard komen ook slaapwandelen, slaap apneu en dromen aan bod, maar het zijn toch wel de weetjes die dit boek interessant maken.

Ik houd van informatieve boeken, maar ik haak vaak af als ik eenmaal bezig ben, omdat ze toch vaak best saai zijn een beetje droog van stof, maar gelukkig heeft de schrijver aardig wat humor gebruikt in dit boek en het was dan ook helemaal niet lastig om dit boek tot het einde uit te lezen, gelukkig maar want er is niks zo erg als een recensie moeten schrijven van een boek dat je niet hebt kunnen lezen, omdat het te saai was.

Het heeft uiteraard niet geholpen om me beter te laten slapen (zou wel mooi zijn geweest natuurlijk) maar ik ben wel degelijk wat wijzer geworden als het gaat om slaap. Ironisch gezien heb ik elke avond voor het slapen een stukje gelezen uit dit boek…..een voordeel ik ben er niet slechter van gaan slapen.

ht veelliefskimkopie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.