Heartbeat van Maggie Stiefvater

Genre: Young Adult
Serie: Books of Faerie #1
Uitgever: De Fontein
Vindt de schrijver hier: Website | Facebook | Twitter
Hoe kom ik aan het boek: Gekocht
De zestienjarige Deirdre is een muzikaal wonderkind. Toch is ze tergend onzeker: vlak voor een optreden moet ze altijd overgeven. Het muziekconcours nadert en Deirdre heeft een moeilijk stuk ingestudeerd. Ze is bloednerveus.
Op de dag van het concert ontmoet zij Luke, een mysterieuze en zeer aantrekkelijke jongen, die haar uitdaagt een duet te spelen. Tot haar eigen verbazing stemt Deirdre in, want Luke maakt iets in haar los. Het voelt alsof Deirdre nog nooit zo vrij heeft gespeeld. Na een staande ovatie wint het duo de hoofdprijs. Al snel wordt Deirdre smoorverliefd op Luke. Telkens als zij bij hem is, vindt Deirdre klavertjes vier: een teken van liefde en geluk. Maar er zweeft een mysterie rond Luke. Hij blijft kil en afstandelijk, niemand kent hem en niemand weet waar hij vandaan komt. Over zijn verleden blijft hij duister. De klavertjes vier gooit hij weg. Deirdre is vastbesloten Luke’s mysterie te ontrafelen. Maar er liggen gevaren op de loer! Het zal haar gevaarlijkste plan ooit worden… 

Ik heb ontelbare keren met dit boek in mijn handen gestaan voordat ik het ook eindelijk kocht en ik zal je uitleggen waarom. Op de voorkant staat namelijk ‘Spreekt de fans van Twilight zeker aan’. Ik heb er echt een hekel aan als boeken op een bepaalde manier vergeleken worden met andere titels/series. En omdat schijnbaar elke Young Adult maar met Twilight vergeleken moet worden ongeacht of het er nu wel of over het algemeen totaal niet op lijkt. 
Maar omdat ik zoveel goede dingen had gehoord over de boeken van Maggie Stiefvater heb ik het boek dan toch uiteindelijk gekocht. En daar heb ik geen spijt van gehad.

Heartbeat is een prachtig geschreven liefdesverhaal. Deirdre is een zeer muzikaal, slimme en sterke meid en gedraagt zich ook zo. Ze rent niet van het ene probleem in het andere door niet na te denken voordat ze wat doet. Deze dingen overkomen haar. Ze komt erachter dat ze in staat is om Faeries te zien en dat Ze haar familie al jaren lastig vallen. Gelukkig heeft ze haar beste vriend James, die haar steunt en achter haar staat wat er ook gebeurt.
Tijdens een muziekconcours ontmoet ze Luke en ze wordt stapelverliefd op hem. En ondanks dat haar oma haar verteld dat ze bij hem uit de buurt moet blijven omdat hij gevaarlijk is, is ze ervan overtuigd dat hij het beste is wat haar ooit is overkomen en voelt ze zich veilig bij hem. Tot ze erachter komt wie en wat hij eigenlijk is en ze toch begint te twijfelen….
Maggie Stiefvater heeft een prachtig boek geschreven met sterke personages. Het boek is geschreven vanuit het oogpunt van Deirdre. Siefvater zorgt ervoor dat je je goed in Deirdre kan inleven doordat er een goede verdeling is tussen wat Deirdre denkt en voelt, maar ook de interactie met de andere personages in het boek. Verder is de schrijfstijl van Stiefvater vlot en dat zorgt ervoor dat je pagina na pagina om blijft slaan om te weten te komen hoe het af loopt. 

Waardering: 4/5

Koop het boek:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.