Harten Sara door Thomas Olde Heuvelt

Genre: Roman
Uitgever: Luitingh Sijthof
Vindt de schrijver hier: Website | Twitter | Facebook | Hyves
Koop het boek: Cosmox (geen verzendkosten) | Bol.com
Hoe kom ik aan het boek: Gekocht
Sara is negentien jaar en heeft asperger. Ze is een dromer die er grote moeite mee heeft de werkelijkheid en fantasie gescheiden te houden. Sem is een talentvolle illusionist die op een doorbraak wacht en hij is ontzettend verliefd op Sara.
Maar Sara is vooralsnog meer onder de indruk van Beesje, een imaginair wezentje dat door Sem is bedacht. De rol die Beesje in hun relatie speelt, dwingt beiden een weg te volgen waarvan het eindpunt onzeker is. een weg die bepaald niet zonder gevaren is…

Harten Sara is een prachtig geschreven boek dat je in één ruk uitleest. Het is een verhaal waar je iedere keer weer verrast wordt door de gebeurtenissen die plaats vinden en stiekem niets is wat het lijkt. 

Ons hoofdpersonage Sara heeft asperger en kan realiteit niet onderscheiden van fantasie. Aangezien het verhaal grotendeels verteld wordt vanuit haar standpunt is dit een zeer fantasierijk verhaal. 
Sara ontmoet Sem, een illusionist met een ‘alterego’ Beesje. Sem wordt hopeloos verliefd op Sara, maar Sara op Beesje. Sara begint een relatie met Sem om bij Beesje in de buurt te zijn. In het begin is dit prima voor Sem, maar na een tijdje heeft Sem het hiermee gehad. Als Sem dan ook nog eens in de problemen komt begint een verhaal met een hoop onverwachte gebeurtenissen.

Olde Heuvelt zorgt er met zijn schrijven voor dat je helemaal in het verhaal gezogen wordt en dat je pagina na pagina blijft omslaan. De layout van het verhaal zorgt ervoor dat je ziet wat Sara ook ziet. Zo staat Sara op een gegeven voor een boom, die vol gegraveerd is met tekst en tekeningentjes. En de layout laat prachtig zien hoe Sara dit ziet/ervaart. 
Dit boek is een achtbaan van emoties en gevoelens en geeft perfect weer hoe Sara de ‘werkelijkheid’ ervaart. Je kan niet anders dan met haar meevoelen. 

 
Doordat het verhaal grotendeels verteld wordt vanuit Sara en daardoor zeer fanasierijk is heeft Olde Heuvelt een boek geschreven dat gewaardeerd zal worden door lezers van fantasy, romans en fictie. 
 
Waardering: 4/5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.