Als de Dood van Corine Hartman

Genre: Thriller

Uitgever: Karakter
Vindt de schrijver hier: Website | Twitter | Facebook | Hyves
Koop het boek: Cosmox (geen verzendkosten) | Bol.com
Hoe kom ik aan het boek: Gekocht

Desiree runt samen met haar partner Thomas een befaamd sterrenrestaurant in Bergen. Wat de culinaire gasten niet weten is dat ‘La belle vie’ op de rand van de afgrond balanceert, en dat de eigenaars ten einde raad zijn. Desiree’s moeder nodigt hen uit voor een week vakantie in het mondaine Cortina d’Ampezzo in de Dolomieten, waar de familie al generaties lang een huis bezit. 
Desiree wil weigeren, ze heeft absoluut geen zin om een week te bivakkeren in het beklemmende huis dat haar vroeger al deed griezelen, maar tot haar verbazing gaat Thomas op het aanbod in. Bergbeklimmen is een passie van de chef-kok, maar is dat de reden dat hij een week wil spenderen in gezelschap van zijn schoonmoeder, die hij anders amper een blik waardig gunt? En waarom zwerft Paolo Moretti, een werkloze, agressieve local, rond het familiehuis? 
Angstaanjagende gebeurtenissen zetten de verhouding tussen Thomas, Desiree en haar moeder op scherp, en wat een ontspannen sneeuwvakantie had moeten worden, mondt uit in een ijzingwekkende nachtmerrie met dodelijke gevolgenDesiree gaat samen met haar man Thomas en haar moeder een week op vakantie naar het vakantiehuis van haar moeder in Italië. Desiree heeft er eigenlijk niet veel zin in. Het huis alles behalve gezellig en ze vraagt zich af waarom Thomas er zoveel zin in heeft aangezien hij niet echt bepaald op kan schieten met zijn schoonmoeder. En zijzelf heeft ook niet echt een goede band met haar moeder. Daarnaast gaat het niet goed met her restaurant dat ze runnen en loopt hun huwelijk ook niet echt op rolletjes op het moment. Het enige dat de vakantie te bieden heeft is hun liefde voor bergbeklimmen. 


De opening van dit verhaal is al zeer veelbelovend en Corine Hartman weet ervoor te zorgen dat je op het puntje van je stoel blijft zitten tot je de laatste bladzijde hebt gelezen.  De verschillende tijdlijnen geven halverwege het boek wel al wat weg, maar pas tegen het einde worden vragen beantwoord. Er zitten aardig wat personages in dit boek, maar het verhaal wordt verteld vanuit verschillende perspectieven, wat ervoor zorgt dat je alle kanten van de betrokken personages te zien krijgt. Hierdoor begrijp je beter wat er allemaal gebeurd in dit verhaal en wat een ieder beweegt tot hun acties. Dit verhaal zit vol gebeurtenissen, die elkaar in een rap tempo opvolgen. Je blijft bladzijde na bladzijde omslaan om erachter te komen wat er nu precies is gebeurd en wat je als lezer nog allemaal te wachten staat.
Dit is een zeer spannend boek vol familie intriges, geheimen, wraak en waar niets is wat het lijkt.


Waardering: 4/5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.